Дома Релаксација Празници Ананас од слатки: мастер класа со чекор по чекор фотографии

Ананасот отсекогаш бил симбол на луксуз, аристократија и префинет вкус. Сепак, не е секогаш можно да се купи сочно и зрело овошје. Но, да се направи необичен составод шише пенливо вино или шампањ и вкусни слатки што секој може! Одделно, ја забележуваме разноврсноста подарок:лесно може да го замени цветниот букетза роденден, ќе го најде своето место под елката или ќе ни се најде на трпезата на денот на жената.

Слатки ананас: потребни материјали, алатки

Вкупно време правење занаетие 2-2,5 часа. Основа за ананас може да биде празно исечено пена во форма на цилиндар со тесен врв или шише шампањ, пенливо вино или друг алкохол. Колку е поголема основата, толку пореално ќе излезе занаетот.

IMG_1931

За декор треба да подготвите:

 • Заоблени слатки со жолти, портокалови, кафеави обвивки од бонбони. Во зависност од видот на слатките, ќе им требаат 500-800 гр.Овој занает одзел 700 гр слатки „Златен крин“.
 • Хартија, најлонска лента.
 • Креп хартија во жолта или зелена боја. За украсување на жолтиот креп, потребен ви е зелен молив.
 • Пиштол за лепење со заменливи полнења, ножици.
 • Сисал влакна мрежа.

Ананас направен од бонбони и шампањ: како да се заврши работата

Треба да ги поставите сите материјали на голема маса, треба брзо да ги лепите слатките, така што ништо не треба да ви го одвлекува вниманието.

 • Подготовка на слатки. Го загреваме пиштолот за лепило и ги лепиме рабовите на обвивката за бонбони на средина, прво од едната страна, а потоа од другата.

IMG_1932

 • Резултатот е уредно тркалезно бонбонче.

IMG_1934

 • Намалете го падот на лепилото многу мал. Во спротивно, чоколадото на бонбоните под обвивката ќе се стопи.

IMG_1937

 • Потоа го подготвува основното шише. Исечете ја сисал мрежата на 2 ленти ширина од 7-8 см.

IMG_1938

 • Лепиме еден од нив околу шишето, почнувајќи од дното. Основната мрежа ќе помогне да се украсат празнините помеѓу бонбоните. Ние ги отсекуваме вишокот влакна, ништо не треба да излегува или да се повлекува од површината на шишето. Слично на тоа, можете да користите обични сисални влакна, декоративна најлонска флористичка мрежа.

IMG_1941

 • Ние ги лепиме бонбоните еден по еден. Нанесете капка топол лепак на долната страна.

IMG_1942

 • Ние го притискаме бонбонот до основата, држејќи го 1-2 секунди за сигурна фиксација. Ние ги лепиме бонбоните по ред без празнини, почнувајќи од дното на основата. Значи, го добиваме првиот ред.

IMG_1945

 • Следните редови се изведуваат на ист начин, бонбоните во редовите треба да се влечкаат.

IMG_1946

 • По 4-5 редови слатки, лепете ја втората лента од сисал мрежа. Во овој момент, шишето само што почнува да се стеснува, па затоа ја скратуваме лентата.

IMG_1949

 • Залепете ги бонбоните до почетокот на вратот од шишето. Во оние редови каде што повеќе не е можно да се лепи со дама, ние само го правиме тоа што е можно поблиску.
 • Да почнеме да го украсуваме вратот. Отсечете парче лен лен долг околу еден метар.

IMG_1950

 • Нанесете капка топол лепак на работ.

IMG_1951

 • Ние ја поправаме лентата на основата на вратот, каде што заврши последниот ред на чоколади.

IMG_1953

 • Ние го завиткаме вратот во неколку редови со лентата. За да обезбедиме максимално вклопување во централниот дел, ја извртуваме опашката.

IMG_1954

 • Поправете го работ на лентата со лепак на основата на плута.

IMG_1957

 • Подготовка на летоци. Од креп хартија исечеме неколку ленти широки 3 см и долги 7 и 10 см.

IMG_1959

 • Следно, на лентите им даваме форма на лисја.

IMG_1960

 • Нацртајте потези на жолта хартија со зелен молив (ако користите зелена хартија, тогаш тоа не е потребно).

IMG_1963

 • Потоа, со врел пиштол, нанесете лента лепак на работ на листот.

IMG_1965

 • Ние го лепиме првиот ред кратки лисја околу плута.

IMG_1969

 • Во вториот ред ставаме подолги лисја. За да ги оставиме лисјата добро, ги притискаме на основата неколку секунди.

IMG_1972

 • За да им ја дадеме посакуваната форма на лисјата, користиме редовен молив. Наведнете ги лисјата малку и завиткајте го работ на молив. Горните рабови на листот ќе бидат убаво закривени. Значи, треба да направите со сите лисја.

IMG_1973

 • Последните фази се дизајнот на нашиот ананас со прекрасен лак од најлонска лента.

IMG_1976

Нашиот ананас од бонбони за одмор е подготвен. Може да се завитка во про transparentирен филм или да се донира без него. IMG_1981

Слични написи

Остави одговор