Рецепти

Сезоната на бобинки е одамна завршена, но не е важно. Навистина, во многу продавници можете да најдете и свежи и замрзнати бобинки. ДО...

Крутоните се познати уште од античко време. Може да се направат од различни видови леб, можат да бидат слатки, солени, солени. Тие можат да дејствуваат како ...

Оризовото млеко не се наоѓа често во руските продавници, но со одредена издржливост може да се најде на продажба или да се подготви самостојно. Овој производ ...

Еден од најпопуларните ориентални зачини е циметот. Најчесто се додава во печива, но неодамна стана популарен ...

Кавкаскиот сос наречен „адџика“ во кујната на нашата земја претрпе некои промени. Сепак, тие не ги допреа основните компоненти. Зачував адџика и мојата ...

Највкусната и неверојатно здрава боровинка расте кај нас во тундра и во шума со умерена клима. Оваа Бери е конзервирана, сушена, направена ...

Многу луѓе се навикнати да веруваат дека сливите може да се користат за готвење исклучително слатки јадења, десерти, конзерви или компот. Всушност, ова овошје е сосема соодветно ...

Скоро секој вид на габа е погоден за супа од печурки. Супа со свежо набрани печурки е идеална како прво јадење во лето, но и во зима ...

Вкусен заживувачки пијалок наречен квас е особено корисен за давање сила и полнење на телото со потребни витамини и микроелементи. Со помош на квас можете да ...

Ако се придржувате до принципите на здрава исхрана, тогаш веројатно знаете дека има многу малку хранливи состојки сочувани во индустриските производи, а повеќето од ...