Втори курсеви

Многу луѓе се навикнати да веруваат дека сливите може да се користат за готвење исклучително слатки јадења, десерти, конзерви или компот. Всушност, ова овошје е сосема соодветно ...

Shawarma е едно од главните јадења за брза храна. Шаварма купена на улица или во институција можеби не е секогаш вкусна или здрава ...

Брзата храна долго и цврсто се етаблира во животот на скоро секоја личност. Но, она што се служи на места за брза храна не е секогаш ...

Крв колбас е многу популарно јадење. Но, малку луѓе знаат дека е исто така корисно. Главната состојка во оваа ...

Скарањето е познато подолго време. На крајот на краиштата, скарата е едноставна, вкусна и тоа е максимално зачувување на хранливите материи и витамини ...

Пионери на киноа биле индиски племиња. Таа ги спаси повеќе од еднаш во текот на годините на неуспех на посевите. Во европските земји, оваа житарка беше призната неодамна. Затоа ...

Се верува дека највкусно е пржено сирење на шпорет, оган или скара. Таква солена закуска може да се сервира со пенлив пијалок ...

Слатките закуски станаа составен дел од животот на современите луѓе. Ова е одлично јадење за празничен празник, скромни семејни дружења или само за ...

Овој производ треба да биде во исхраната на апсолутно секоја личност, од мала до голема. Рибата не е само диетална опција за јадење, туку и ...

Палачинки од компири се правеле во античка Русија, кога воопшто немало решетки. За да направат палачинки од компири, тие само го скараа на ...