Диети

Бројни диети ветуваат неверојатни резултати во најкус можен рок, додека молчат за најважното, за можните негативни последици што ...

Оризовото млеко не се наоѓа често во руските продавници, но со одредена издржливост може да се најде на продажба или да се подготви самостојно. Овој производ ...

Соја млеко е растителен производ, прехранбен производ, кој е особено распространет кај вегетаријанците. Може да се користи како замена за кравјо млеко, ...

Добивање во болница со акутна болка во стомакот, едно лице често слуша дијагноза од лекар - гастритис. И, секој од нас има слушнато многу за ова ...

Кај болести на надбубрежните жлезди, императив е да се придржувате до препораките на лекарот, но алтернативните методи можат значително да ја подобрат состојбата на пациентот. Во секој случај, пред сè, потребно е ...

Во прашањата за одржување на тенка фигура, жените се подготвени да користат различни методи и техники. Некои одат на строги диети, други одат на спортски ...

Како што секој знае, целата храна во нашето тело се распаѓа на протеини, масти и јаглехидрати. Сите овие три групи супстанции се важни ...

Французинките веќе долго време се сметаат за светски стандард за убавина. Нивната благодат и софистицираност не е само природен дар, туку и резултат на упорно ...

За многу луѓе со прекумерна тежина, наоѓањето универзален лек за губење на вишокот килограми стана вистински проблем. Избегнување на штета на хемикалиите и не ...

Според нутриционистите, бремените жени не треба да слушаат совети „да јадете за себе и за вашето бебе“. Добиените вишок килограми можат да предизвикаат компликации ...