Дома убавина Тетоважа со природна веѓа

Не секоја жена може да се пофали со совршено обликувани природни густи веѓи. Затоа во современиот свет Тетоважа на веѓие во голема побарувачка. Оваа статија ќе ги опфати сите видови на тетоважатоа ќе изгледа природно и убаво.

Тетоважа со природна веѓа - слика

Постои широк спектар на опции за тетовирање веѓи. Да ги разгледаме оние што ќе помогнат да се постигне најприближниот природен ефект.

 • Метод Коса на коса, изработена во ориентална техника, ќе помогне да се донесе изгледот на веѓите што е можно поблизу до природните. 2
 • Постојана шминка со метод на засенчување. По постапката, веѓите имаат ист ефект како да се истакнати со молив. 1
 • Постои уште една техника која ви овозможува да го постигнете посакуваниот резултат - 3Д тетовирање. Овој метод ги вклучува сите опции за тетоважа што беа опишани претходно. Совршен за жени со тенки или лесни веѓи. 2,1

Тетоважа со природна веѓа со засенчување

Малку погоре споменато тетоважа со засенчување, Сега да разгледаме подетално.

Тетоважа техника

Постапката се одвива во шест фази:

 1. господарот, земајќи ја предвид формата на лицето на клиентот, неговата возраст и обликот на очите, создава примарна скица со помош на специјален козметички молив;
 2. проследено со отстранување на влакната што ја надминуваат контурата;
 3. контурата на веѓите е прецртана;
 4. заедно со господарот, клиентот избира соодветни нијансибоење на природен пигмент;
 5. со помош на специјална опрема, боите постепено се нанесуваат на веѓата;
 6. процес на лекување.

оние

Процес на заздравување на веѓите

Методот на засенчување не ја повредува нежната кожа исто како и другите видови на тетовирање. Во зависност од телото, процесот на заздравување трае два до пет дена. За да се забрза регенерацијата на повредените ткива, господарот пропишува специјална маст за лекување на рани за пациентот. Во никој случај не треба да ја гребете или излупите добиената кора. Ова може да доведе до инфекција или пигментот ќе "лежи" со ќелави закрпи.

Пред да одлучите за таква постапка, запознајте се со бројни контраиндикации.

 • Ослабен имунитет.
 • ХИВ или СИДА.
 • Ладно
 • Бременост
 • Епилепсија.
 • Интоксикација со лекови или алкохол.
 • Рак.
 • Различни заболувања на кожата.
 • Постоперативно закрепнување.
 • Присуство на молови на местото на планираната тетоважа.
 • Менструација или ПМС.
 • Дијабетес.
 • Период на земање лекови.
 • Проблеми со згрутчување на крвта.
 • Тенденција на лузни.

5

Како да се постигне ефект на природна тетоважа на веѓи

3Д тетовирањето ви овозможува да го максимизирате природниот ефект. Повеќе детали во видеото.

Слични написи

Остави одговор