Дома Психологија Односи Гатање за брак

Брак за секоја девојка, важна фаза во нејзиниот живот. И прашањето за времето и младоженецот отсекогаш се грижел за фер сексот. Затоа, традиционалното гатање за Божиќ и слично на тоа отсекогаш го фасцинирало и привлекувало вниманието.

Гатање за идниот сопруг

гадание-на-лубов01

Обидете се да кажете среќа на обичните картички. Првично купувајте палуба картички (таа мора да биде нова и наменета само за гатање). Кога се мешате, размислете за посакуваното лице. Т.е. гатањеимплицира специфичен кандидат за додворувачи.

Следно, кралот и кралицата на срцата се отстранети од палубата. Кралот е нареден на врвот на картите, а кралицата е долу. Тогаш дамата лежи свртена нагоре на масата.

Картата е земена од горниот дел на палубата и лежи покрај дамата. На сличен начин, сите картички се пренесуваат. Во овој случај, треба да водите сметка за една околност: ако некоја картичка се најде помеѓу картички со ист костум или со иста вредност, таа се отстранува на страна. Ако излезат три карти по ред, тогаш следните две се отстрануваат одеднаш.

Како резултат, само кралот на срцата и кралицата со ист костум можат да останат на масата. Ако ова се случи, тогаш можете да одите со момчето низ патеката. На сличен начин, можете да погодите и други прашања што ве интересираат.

Огледало и смрека гранки

Пред спиење, средно големо огледало се става под креветот, наредено со смрека гранки околу рабовите. Името на свршеникот или која било друга желба треба да биде напишано на огледалото. Во утринските часови, вреди да се разгледа натписот и претскажувањето на среќата се толкува според овие знаци:

 • Натписот исчезна - желбата ќе се оствари, а младоженецот ќе предложи.
 • Натписот остана на место - нема да бидете со оваа личност и вашата желба нема да се оствари.
 • Ако натписот е избришан на половина, тоа значи дека ќе има свадба, но разводот не е далеку.

Гатање во име на нејзиниот сопруг

u144rpec.qqn

Во античко време, во Русија, тие честопати се прашуваа во името на идниот сопруг. Подолу се дадени најчестите видови на такви ритуали:

 1. Гатање за новата месечина. Во тоа време, одете на прозорецот и гледајте ја растечката Месечина долго време, по можност без да трепне. Во овој момент се изговара следнава фраза: „Селена, те поздравувам! Те молам, кажи ми ја тајната за тоа кој ќе биде мојот сопруг “. По овие зборови, можете да си легнете. Утрото, запомнете го вашиот сон, во него треба да го видите вашиот иден сопруг и да го дознаете неговото име.
 2. Гатање на кора од јаболко. За да го направите ова, земете јаболко. Започнете да го лупите на таков начин што исечената кожа формира спирала. Потоа треба да станете, да ја земете кората во десната рака и да ја фрлите преку левото рамо. Сега, подетално разгледајте ја лушпата, таа треба да ги формира контурите на една од буквите, токму оваа буква ќе биде прва во името на вашата стеснета.
 3. Гатање по фотографија. Ова гатање предвидува одредена личност, кога името е веќе познато, дали ќе имате сериозна врска со него или не. За ритуалот, однапред подгответе прстен и фотографија од вашата сакана. Закачете го прстенот на низа и држете го на тој начин над фотографијата. Не мрдајте со раката, тогаш резултатот ќе биде вистински. Willе забележите како прстенот на конецот почнува да прави одредени движења. Ако почна да се врти во круг, тоа значи дека имате иднина со оваа личност, но движењето од една на друга страна известува за претстојно разделување. Ако прстенот остане на место без движење, вашиот живот ќе помине сам.

Најдобра гатање за брак

4.-Свечи-такхе-часто-исползујска-в-гаданија

Еве уште еден мал избор на гатање за девојчиња кои сонуваат да стапат во брак:

 1. Пред спиење, покрај креветот, ставете чинија со пита во која ќе заглави нож. Одете во кревет, кажете ги зборовите „Облечен-облечен - дојдете и вечерајте“. Наутро, внимателно разгледајте ја локацијата на ножот. Ако тој остана на своето место, тогаш бракот не е далеку. Ако ножот се склони настрана, тоа значи дека наскоро ќе ви биде понудена понуда, но ќе одбиете. Ако ножот паднал од пита, тогаш ќе мора да носите „девојчиња“ уште една година.
 2. Однапред подгответе до 30 парчиња гранчиња. Покривајќи ги очите, соберете неколку парчиња во вашата рака, не сметајќи ги прво. Сега сметај. Парен број гранки означува дека наскоро ќе стапите во брак, непарен број гранки покажува дека нема.
 3. Излезете во дворот пред да одите во кревет и закачете крпа на јаже, кажувајќи ги следниве зборови: „свршена мумерка, дојди и избриши се“. Проверете ја крпата следното утро, ако е влажна, тоа значи дека оваа година ќе бидете во брак. Ако не, сè уште никој не ви се јавува да стапите во брак.
 4. Земете прстен, по можност бурма, можете да ги прашате родителите некое време. Подгответе чаша вода. Ставете го прстенот на неа. Сега исклучете ја светлината, пред-запалете ја свеќата. Започнете да eringиркате во чаша со прстен, кој е осветлен со пламен од свеќа. Треба да барате долго време без да застанете. Како резултат, многу девојки рекоа дека во него го гледаат лицето на свршеникот.
 5. Можете да кажете среќа со рака. Линијата за брак се наоѓа на работ на дланката, таа е кратка и може малку да се разграничи. Ако оваа линија е длабока, тогаш бракот не може да се избегне. На оваа линија, исто така можете да дознаете за бројот на идни деца. Ова се мали гранки на работ на линијата за брак.
 6. Подгответе четири предмети однапред: капа, парче леб, лажица и ракавица. Една гатачка треба да има асистенти. Тие и ги врзаат очите и ја водат кон поставените предмети. Девојчето го зема првиот предмет на кој наидува. После тоа доаѓа толкувањето. При изборот на главата, се верува дека бракот ќе биде брз и среќен. Лебот го симболизира домот, што значи дека во текот на следната година девојчето нема да добие предлози за брак. Лажица означува брз, но несреќен брак, сопругот нема да има ништо против да прошета. Ракавицата зборува за богат младоженец, но среќата во овој брак исто така не вреди да се очекува.

Постојат многу начини на гатање. Но, не закачувајте се на нив и целосно верувајте им безусловно. Тоа е само начин да се забавувате. И, ако навистина сонувате да стапите во брак, тогаш подобро е да започнете да глумите. Грижете се за вашиот изглед како прв чекор кон остварување на целта.

Слични написи

Остави одговор