Дома убавина Прво ласерско отстранување на влакна

Ласерско отстранување на влакнаодржана во салони е една од најефикасните од денес. Сепак, за да го добиете посакуваниот резултат и да го консолидирате, треба правилно да се подготвите за постапката. Ние ќе ви кажеме како да го направите ова денес.

Како да се подготвите за вашата прва постапка за отстранување на влакна со ласер

ласер 1

Ласерското отстранување на влакна има свои индикации, на пример, ако имате:

 • премногу чувствителна кожа;
 • претежно се појавува темна коса;
 • постои тенденција да вродени влакна.

Подготовката за постапката треба да започне однапред, најмалку 14 дена пред епилацијата. Експертите препорачуваат да се придржуваат до следниве правила две недели пред сесијата:

 • забрането е посета на солариуми или сончање;
 • употребата на производи за сончање е исто така контраиндицирана;
 • не се препорачува употреба на лекови од категоријата тетрациклин;
 • не можете да ги осветлите влакната што планирате да ги отстраните;
 • кога се грижите за вашата кожа, не користете хемиски пилинг;
 • три дена пред сесијата, не користете производи за нега на кожата кои содржат алкохол;
 • неколку дена пред главната сесија, спроведе постапка за тестирање за да се утврди реакцијата на кожата од изложеност на неа со ласер;
 • веднаш пред епилација, извадете ја косата со брич и не користете креми за епилација, шеќер и восок;
 • во текот на денот пред постапката, не посетувајте базени и сауни;
 • Пред посета на специјалист, исчистете ја кожата од козметика и други креми.

Ефект по првото ласерско отстранување на влакна

ласер 2

Отстранувањето на влакна со ласерско отстранување на влакна има многу придобивки. По неколку сесии, растот на косата запира. Зракот насочен кон фоликулот на косата го уништува, како резултат на што се забавува, а во иднина, растот на влакната целосно престанува.

Опишаниот метод на отстранување на влакна е најбезбеден и најбезболен меѓу другите салонски процедури. Покрај отстранувањето на влакната од третираната област, ласерот помага да се решат и многу други проблеми:

 • ги отстранува старечките дамки;
 • отстранува sterвездички;
 • создава ефект на подмладување на кожата.

За да се добие посакуваниот резултат, потребни се неколку постапки. Експертите го објаснуваат ова со фактот дека зракот влијае само на оние влакна кои во моментов активно растат. По завршувањето на курсот од околу 9 постапки, ќе биде можно да се избегне несакана вегетација заборави засекогаш.

По првата постапка, некои девојки забележуваат зголемен раст на косата. Ова е затоа што ласерот, покрај тоа што отстранува активно растење на косата, ја активира работата на заспаните фоликули на косата. На следните сесии, ново растените влакна лесно се отстрануваат.

Кожа по првото отстранување на влакна

ласер3

По постапката, може да забележите црвенило на кожата, кое може да трае до два дена. Експертите советуваат да се користат спрејови кои имаат антиинфламаторно дејство по отстранувањето на влакната.

Во првите денови по сесијата, кожата ги форсира влакната. Ова продолжува 7-14 дена. Последователно, ова застанува и косата паѓа сама по себе. За да избегнете компликации, мора да следите неколку препораки:

 • не користете разни козметички препарати во првите денови по отстранувањето на влакната: тонски креми, дезодоранси;
 • не посетувајте сауна и бања неколку недели по постапката;
 • не користете производи за сончање помеѓу третманите;
 • не користете други видови на отстранување на влакна помеѓу сесиите.

Слични написи

Остави одговор