Дома Езотерика Знаци чешаат дланките

И покрај фактот дека малкумина се склони да обрнат внимание на сите знаци кога дланката чеша, и ако сепак се случи упорно, тогаш вреди да се размислува за тоа - дали може ова да значи нешто? Покрај тоа, треба да обрнете внимание на тоа која дланка ве вознемирува. Во оваа статија, ќе ви кажеме за главните причини зошто може да се појави чешање, во зависност од специфичната дланка.

Зошто се чеша десната дланка

Ако е во право чешање на дланкатаупорно и ден и вечер, тогаш, според една од опциите за толкување, наскоро едно лице треба да чека пријатни настани во неговиот живот, а можеби и целосни промени што исто така ќе се покажат пријатни за поединецот. Може да биде било што, дури и обична средба со добра личност, стар познаник итн. За да се сетите на толкувањето на таков знак, само треба да запомните дека кога ќе се сретнете, ракувањето се случува со оваа рака. Најверојатно, токму од тука потекнува таквото верување.

Постои дури и интересно појаснување, со чија помош можете и да го одложите состанокот на таков план и да го приближите. На пример, за да ги забрзате настаните, дланката на десната рака треба да се бакне три пати, потоа да се стисне во тупаница и да се стави во џеб. Ако сакате да избегнете состанок или само да го одложите неговото спроведување, само треба да ја исплакнете раката под ладна вода и да ја одржите влажна некое време. кист7

Исто така постои и интересно толкување што може да го разјасни горенаведеното, само треба да го забележите денот кога дланката почна да чеша.

  • Во понеделник, почекајте средба со стар познаник.
  • Во вторник - очекувајте на хоризонтот да се појави стар пријател.
  • Среда - навестува романтичен познаник со убав млад човек.
  • Во четврток, ќе има состанок со нејзината сакана.
  • Во петок, ќе има состанок што не беше во плановите.
  • Сабота - предупредува на романтичен состанок.
  • Недела - состанок со почитувана личност.

Исто така, десната дланка може да се чеша за да добие пари. Многумина сега веројатно сакаат да го побијат ова и да кажат дека таков знак се однесува на левата дланка, но ... Во повеќето случаи, со десната рака, зборуваме за прием на, во принцип, очекуваните финансии. На пример, тоа може да биде неочекуван бонус, зголемување на плата. Оние од извори од кои финансиите стабилно доаѓаат, но во овој случај тие можат да се зголемат. За да го подобрите ефектот на предзнакот и да го приближите протокот на готовина, треба да ја истриете дланката од работ на масата, а потоа да земете црвен предмет во вашата рака и да кажете „Се држам за црвеното за да не биде залудно." К-хему-чешутса-ладони-примети

Обрнете внимание на точно кога се наруши дланката. Ако ова се случило рано наутро, тогаш сè може да се оствари во текот на денот, а ако навечер, тогаш треба да очекувате брз напредок во кариерата или заминување на службено патување.

Зошто чеша левата дланка

Левата дланка чеша пред да пристигне. Покрај тоа, постои верување дека колку е посилно чешањето, толку повеќе пари ќе дојдат. Левата дланка може да гребе и да ги враќа долговите од должниците. Во секој случај, за разлика од десната дланка, левата рака чеша за неочекувани спонтани финансии. Интересно е, но ако знакот со десната рака не може секогаш да работи, тогаш левата дланка работи во повеќе од 90% од случаите, што значи дека се случија чуда! 276601

За да ја зголемите веројатноста да се оствари пријатен знак, треба да го зграпчите спротивниот џеб со раката и да кажете: на пари - нека биде така!

Патем, популарната мудрост вели дека за да нема проблеми со финансиите, треба да земате пари исклучиво со левата рака.

А сепак, леваците можат да ги менуваат местата. Оние кога чеша левата дланка, погледнете ја вредноста на десната и обратно.

Слични написи

Остави одговор