Дома Здравје Дали хипнозата работи за губење на тежината?

Хипнотички предлог е инвазија на потсвеста на една личност, затоа апсолутно секој што ќе слушне таков метод веднаш го поставува прашањето: дали ќе има негативни последици од таквото влијание и дали хипнозата ќе му наштети на целото тело? Не грижете се, добро спроведените сесии со квалификуван лекар не само што ќе ви помогнат да се ослободите од вишокот килограми, туку и да стекнете доверба во себе и во силните страни, а исто така брзо да се прилагодите на позитивниот резултат.

Како работи хипнозата за слабеење

maxresdefault (1)

Тоа е хипноза, благодарение на точните поставки на хипнотерапевтот, што ја носи свеста на една личност до самоконтрола, што му овозможува на пациентот да управува, регулира и контролира не само со неговиот апетит, туку и со зависностите од храна. Хипнозата широко се користи не само за слабеење, туку и за ослободување од лошите навики - алкохолизам и пушење тутун.

Хипнозата делува на потсвесниот ум на една личност без да влијае на неговата физиологија. Хипнотички предлог му помага на поединецот значително да ја зајакне својата волја, како и да ги идентификува основните причини за штетната зависност. Со помош на хипноза, едно лице успева да ја зголеми сопствената мотивација и да добие доверба во конечниот резултат.

На самиот почеток на текот на хипнотичкото влијание, хипнологот, користејќи ја техниката хипноза-транс, се обидува да ја утврди причината за зголемувањето на телесната тежина на пациентот. На пример, тоа може да биде поврзано со психолошки проблеми. Некој сака да ги „искористи“ проблемите со слатките, што природно доведува до дебелеење. Оваа навика се формира во детството, кога возрасните го тешеа бебето со слатки. Детето пораснало многу одамна, но навиката да се теши со чоколадо останала.

Кога лекарот ги утврди причините за зголемување на вишокот килограми, започнува текот на хипнозата за слабеење, чија крајна цел е да ја смени свеста на пациентот, односно да му внесе чувство на отфрлање на тие прехранбени производи , чија употреба станува причина за појава на вишок тежина. Покрај тоа, доктор за време на хипноза никогаш нема да навлезе лице со незадоволство од самиот себе, вина за употребата на забранети производи и, се разбира, нема да заплаши со можните последици од дебелината. Во хипноза, напротив, хипнотерапевтот се обидува да го зајакне позитивниот став и самодовербата во неговиот оддел. Но, не сите лекари го прават ова, понекогаш се случува и обратно. Ако, по состанок со хипнолог, некое лице почна да чувствува гадење за себе или за својот изглед, а исто така е многу исплашено од последиците од дебелината, тогаш подобро е да не контактирате повторно со таков лекар.

Правилно спроведениот тек на хипноза речиси целосно го решава проблемот со контролата на исхраната, ако причината за добивање на вишок тежина е ова. Покрај тоа, одредени промени може да се појават на физиолошко ниво: чувството на глад и желбата да се јаде нешто забрането се значително намалени; желбата за прејадување целосно исчезнува; постои желба да се занимавате со активни спортови и вежби.

Колку е ефикасна хипнозата за слабеење

3-30

Хипнозата не беше измислена денес - долго време луѓето сонуваа не само да изгубат тежина со нејзина помош, туку и да се ослободат од многу нивни проблеми и комплекси. Резултатите од повеќе студии на научници покажуваат дека употребата на хипноза за слабеење е доста ефикасна во скоро 90% од случаите. Единствената тешкотија со овој метод е тоа што хипнозата не влијае на сите луѓе на ист начин. Една сесија е доволна за некој лесно да се откаже од сите лоши навики и да најде позитивен став, додека некој треба да го помине целиот курс до крај.

И уште една, прилично важна нијанса - така што сите напори на лекарот и пациентот не се залудни, треба да се запомни дека навиките за јадење мора постепено да се менуваат, користејќи слична, но нискокалорична храна наместо штетни производи. Ова ќе помогне не само да изгубите тежина, туку и да избегнете стресни услови што телото може да ги доживее со нагло одбивање од вообичаената диета. Покрај тоа, техниката на употреба на хипноза за губење на тежината не е ефтино задоволство. Услугите на хипнотерапевт се скапи, но некои од принципите на хипноза може да се користат сами. Постојат посебни афирмации за слабеење кои делуваат на потсвеста, а ефективноста на овие сугестии е потврдена со необичните прегледи на луѓе кои ги применувале во пракса.

Осврти за хипноза за губење на тежината

1430917772_video-gipnoz-dlya-pohudeniya-foto

Коментарите на лекарите за методот на хипноза што се користи за губење на тежината се скоро исти: за да помогне хипнозата, не само што мора да изберете време за тоа, да потрошите пари, туку и да бидете позитивни на резултатот. Покрај тоа, не заборавајте за физичка активност и нормализирање на метаболизмот во телото - само тогаш посакуваниот резултат нема да биде долго.

Слични написи

Остави одговор