Дома Јас самиот Плетени меки здолништа

Меки здолниште секогаш изгледа добро на девојка од која било возраст. Ние ќе ви кажеме како да го врзете со свои раце во овој напис.

Како да плетете меко здолниште

Постојат неколку начини да му дадете на производот буен изглед. Најлесно е да изберете специјално предиво. Многу производители произведуваат лента предиво за плетење возбудува. Здолниште од него може да се плете за само неколку часа.

Можете да работите со капчиња и предиво од памук или вискоза. Во овој случај, потребно е да се зголеми бројот на јамки во секој следен ред.

Можете исто така да плетете прекрасно меко здолниште со игли за плетење. Во овој случај, бројот на јамки може да се зголеми веднаш по еластиката, или постепено да се додава преку одреден број редови.

Дополнително, производот може да се издува со мрежна постава што добро ја одржува својата форма.

Сега ќе ви дадеме опција за плетење меко здолниште со помош на капчиња и игли.

Како да капчињате меко здолниште

За работа користиме:

  • мерцеризиран памук "Ана";
  • кука број 2,5.

Редослед на работа

Фрлете на потребниот број воздушни петелки. За да го направите ова, измерете ја половината на детето. Се бара ланецот да не се вклопува цврсто околу половината, туку слободно да поминува низ колковите.

_MG_4986

За еластична, плетете неколку редови шевови со капчиња. Определете ја ширината сами, според вашиот вкус.

_MG_5048

Продолжете да плетете според моделот # 1.

_MG_5139

Плетете го последниот ред на овој извештај во единечни шевови со капчиња.

Сега одете на шемата # 2. Цртежите се конструирани на таков начин што бројот на колони постојано се зголемува, ова помага да се направи производот повеличествен.

_MG_5140

Врзете го конечниот извештај според шемата №3. Во овој случај, сами одреди го бројот на редови. Ова ќе зависи од должината на ставката. Повторете ги редовите 1 до 6 по потреба.

_MG_5138

Следно, за да го задржите здолништето на половината од погрешна страна, истегнете ја гумената нишка, која не само што ќе му помогне на производот да се одржи, туку и да создаде дополнителен волумен.

_MG_5134

Во последната фаза, зашијте светлосна обвивка на производот.

_MG_5135

Како да плетете меко здолниште

Ве молиме имајте предвид дека мекото здолниште може да се плете не само од светло предиво. Волнената нишка е добро прилагодена за зимска верзија на меко здолниште.

За работа, подгответе:

  • волнено предиво со средна дебелина во две бои;
  • игли со соодветна големина.

Техника на работа

Започнете од дното. За да го направите ова, бирајте го потребниот број петелки. На пример, за да плетете здолниште за девојче од три години, ви требаат 250 петелки.

Обработете го главниот дел во наборен дел. Длабочината на преклопот на фотографијата е 4 петелки.

_MG_4846

Техника на плетено плетење:

  • 1 ред: рабна јамка, * плетена 9, гребен 1 *, раб, повторете од * до * потребниот број пати;
  • 2 реда: полите, 5 напред, * 1 чистачка, 9 напред, 1 чистачка, * 4 напред, полите, повторете од * до * потребниот број пати.

Плетете наизменично помеѓу првиот и вториот ред додека не ја плетете вистинската должина. Можете да комбинирате неколку бои, ова ќе додаде дополнителен вкус на производот.

_MG_4884

Сега преминуваме на дизајнот на преклопот.

Дистрибуирајте го производот на иглите за да утврдите каде е најдобро да се формира преклопот. Во овој случај, господарот ја избра опцијата со две набори на предниот дел од производот.

Врзајќи се на местото на идното преклопување, земете дополнителни две игли за плетење, формирајте преклоп, пренесувајќи 4 петелки на предната јамка на втората игла за плетење, следните 5 петелки на третата игла за плетење. Наредете ги на работа така што ви е погодно да плетете три петелки истовремено од сите три игли за плетење.

За вториот дел од преклопот, повторете ја постапката, оставајќи дополнителни игли за плетење пред работа.

_MG_4883

Во следниот чекор, преминете на плетење еластична лента. Најдобрата опција би била двојно еластично... Техниката на извршување е понудена на нашата веб-страница.

Затворете ги шарките.

_MG_4886

Во принцип, производот е подготвен, но за да се направи здолништето уникатно, фрлете го на дното на производот потребниот број петелки со контрастна нишка и плетете неколку реда во произволна шема, користејќи предива за да додадете волумен. На пример,

  • 1 ред: раб, * 4 предни јамки, предиво, * раб;
  • 3 ред: раб, * 5 предни јамки, предиво, * раб;
  • 5 ред: полите, * 4 предни јамки, предиво, * полите. Повторете од * до * посакуваниот број пати.

Плетете редови од 1 до 5 неколку пати. Затворете ги шарките. Шие на грбот. Здолништето е подготвено.

_MG_4894

Слични написи

Остави одговор