Дома убавина Како да се насликаат веѓите со молив

Прави многу често Шминка, жените обрнуваат внимание на очите и усните, додека веѓите се игнорираат. Ова води до фактот дека сликата останува нецелосна. Можете да користите разни козметички производи за нијансирање на веѓите, но најчесто девојчињата користат молив.

Како да изберете молив за веѓи

Козметичките моливи за боење на веѓите се конвенционални или механички:

  • Редовните моливи треба да се изостри, тие ви овозможуваат да нацртате линија од која било дебелина и точност. Ова се алатките што ги користат професионалните шминкери.
  • Нема потреба да се изоструваат механичките моливи, оловото се продолжува со вртење на телото. Но, за разлика од обичниот молив, механичкиот молив не може да повлече тенка линија.

Во прилог на дизајнот, при изборот на молив, треба да ја земете предвид неговата текстура. Добрата алатка треба да биде цврста, сува во конзистентност, иста боја и да не содржи странски подмножества. Со помош на таков молив се повлекуваат тенки, јасни линии, слични на влакната. Во некои случаи, трепет може да биде вклучен во составот на козметички молив, таквата алатка е погодна за создавање на вечерен изглед. За дење Шминканајдобро е да користите мат молив.

Стилист прави молив за веѓи за млада девојка

При изборот на овој козметички производ, мора внимателно да ја изберете сенката во согласност со бојата на кадрици. Основното правило е дека сенката на косата треба да биде за неколку тони посветла од сенката веѓите... Друго правило е дека бојата на веѓите како резултат на користење на молив треба да биде помеѓу сенката на кадрици и бојата на трепките.

За да ги направите нијансите на веѓите и кадрици хармонично, изберете молив во согласност со следниве препораки:

  • Русокосите не треба да користат премногу темни моливи. Најдобро ќе изгледаат нијансите во беж или сива боја. Ако веѓите се премногу лесни или безбојни, тогаш изберете светло моливче. Со сиви веѓи, треба да им дадете предност на сиви бои или светло-кафеав тон.
  • За дами со светло-кафеави или црвеникави кадрици, нијанси на кафеава боја се соодветни. Истите нијанси се користат со црвеникава нијанса на коса. Со богата светло-црвена нијанса на кадрици, изберете молив од теракота, црвено-кафеави или златно-костенски тонови. За фер-коса млади дами, кафеавите бои се соодветни.
  • За бринетите, моливи се погодни за малку полесен тон на кадрици. Ако косата е темна со топол тон, тогаш треба да претпочитате теракота тонови на моливи, или темно кафеава нијанса. За кадрици со ладен подтон, изберете темно сиви моливи.

Како правилно да се насликаат веѓите со молив

Пред да ги нашминкате веѓите, треба да направите корекција на линијата за раст на веѓите. За да го направите ова, пронајдете ги почетните и крајните точки на веѓата и нејзината највисока точка. Појдовната точка е на пресекот на веѓата и линијата што тече од крилото на носот до внатрешниот агол на окото. За да се одреди точката на пауза, се повлекува линија од крилото на носот преку центарот на зеницата. За да се најде крајната точка, од крилото на носот се повлекува линија до надворешниот агол на окото.

к1

Со цел Шминкамолив за веѓи изгледа вака:

  • Прво, на кожата се нанесува крем со навлажнувачки ефект, а откако ќе се апсорбира, се нанесува темел.
  • Потоа веѓата се чешла со специјална четка, насочувајќи ги влакната надолу.
  • После тоа, линиите се цртаат со кратки испрекинати движења, имитирајќи влакна, во насока на нивниот раст. Тие започнуваат од мостот на носот и постепено се движат кон темпоралниот регион.

k4

  • Треба лесно да го притиснете моливчето за да не добиете премногу светла сенка. Доколку е потребно, избришете го вишокот пигмент со памук.
  • Како заклучок, веѓите се чешлаат, а засенувањето е малку засенчено. Ова ќе им даде на веѓите поприроден изглед.

Слични написи

Остави одговор