Здравје

Тешко е да се најде некој што не сака јагоди. Вкусна миризлива Бери е пријатна за јадење свежа, прави одличен џем и миризливи компоти. ЗА ...

Во современиот свет, медицината не стои, годишно ослободувајќи нови производи. Значи, меѓу контрацептивни средства, се појави нов лек, кој забрзано добива ...

Јагодите се сметаат за едно од омилените летни задоволства. Возрасните и децата ја сакаат. Од почетокот на летото до есента може да се купат вкусни ...

Сигурно, многумина во продавниците виделе егзотично овошје кое изгледа како мал розов ананас. Има неколку имиња, најчеста е питахаја, исто така и нејзините ...

Круговите околу очите кај жените негативно влијаат не само на изгледот, туку служат и како знак на какви било нарушувања во телото. Иако, некои ...

Бројни диети ветуваат неверојатни резултати во најкус можен рок, додека молчат за најважната работа, за можните негативни последици што ...

Поради болест на полицистични јајници, жената често развива неплодност. Но, болеста се дијагностицира не толку често, во околу 4-8% од случаите кај пациенти на возраст од ...

Пред да зборувате за причините за стапалата, вреди да се разбере за каква болест станува збор. Рамните стапала се ортопедски нарушувања, поради што ги деформира ...

Болка во градите може да се појави како резултат на меѓуребрената невралгија. Ова се случува кога меѓуребрениот нерв е иритиран или стиснат. Како резултат, едно лице доживува ...

Хипнотички предлог е упад во потсвеста на некоја личност, затоа апсолутно секој што ќе слушне за ваков метод веднаш се поставува прашањето: нема ...