Дома убавина Длабоко чистење на лицето дома

Ако сакате да имате убава и рамномерна совршена кожа, а потоа подгответе се редовно да се грижите за неа. Покрај секојдневното чешлање, со одредена фреквенција потребно е да се организира и длабоко чистење на дермисот. Се разбира, подобро е да контактирате со специјалист во салон за убавина за ова, но ако поради некоја причина тоа не е можно, направете сè сами без да го напуштите вашиот дом.

Правила за длабоко чистење

Општо земено, постојат две основни правила што мора строго да се следат, во спротивно може да ја влошите состојбата на кожата предизвикувајќи воспаление на кожата.

Прво, започнете да ги извршувате сите манипулации со кожата само откако таа е темелно исчистена од нечистотии на површината. И, рацете мора да се мијат со вода и сапун, вклучително и под ноктите. Инаку, ризикот од инфекција се зголемува. Второ, не треба да се спроведува чистење на кожата на која има воспаленија, како и отворени рани. Оваа акција може да доведе до повеќе воспаленија и нови акни. Императив е да се почека целосно спуштање на воспаление и затегнување на рани и гребнатини, а потоа да се организира постапката. Никогаш не обидувајте се да исцедите мозолче намерно, тоа нема да направи ништо добро.

Како длабоко да го исчистите лицето дома

04-чисто лице

Пред да започнете со чистење на лицето, треба да разберете кој тип е тоа... Ова е потребно со цел да се разбере точно како да се работи. Така, на пример, за чувствителнии сув дермис, степенот на изложеност треба да биде најнизок и со мрснапосилен

Најдобар начин за длабоко чистење на дермисот е да се користи овошни киселини... Со нивна помош, вие не само што можете добро да ја исчистите кожата, туку и да го изедначите олеснувањето. Киселини може да се купат во специјализирани продавници за професионална козметика и да работат строго во согласност со упатствата.

Меѓутоа, ако сакате да направите без употреба на никакви помошни хемиски елементи, можете да одите на друг начин и да извршите барем длабоко чистење поинаку. Во овој случај, сè се случува во неколку фази:

  1. Исчистете го дермисот со кој било пилинг што одговара на вашиот тип кожа. Така, вие ја подготвувате за подлабоко влијание. Подгответе лушпа од билка која одговара на вашиот дермис.
  2. Над подготвената супа, треба да го држите лицето 10-15 минути, додека се покривате со крпа. Ова е потребно за порите правилно да се отворат и понатамошната работа да биде поефикасна. И тука има една нијанса. Не брзајте да го истурите подготвениот состав, бидејќи буквално за 10-15 минути, ако не заврши крајот на чистењето, ќе мора повторно да ја испарите кожата. Ова е потребно затоа што веднаш по ова време порите ќе започнат да се затвораат и понатамошното чистење ќе стане проблематично, ако не и невозможно. 1424358412_uhod-za-kozhej
  3. Сега, кога кожата е целосно подготвена, можете да продолжите директно на чистење. Рацете треба да бидат суви и совршено чисти. Започнете да ги отстранувате црните точки со нежно истиснување. Бидете многу внимателни да не ја стиснете кожата и да не стегате силно. Ако кожата е добро испарена, тогаш комедоните ќе излезат без проблеми, без сериозни напори. Во спротивно, повторете ја постапката за парење. Обидете се да ги користите само врвовите на прстите, а не ноктите за да избегнете повреди. За целосно избегнување на можноста за инфицирање, се препорачува да се завиткаат "работните" прсти со газа. За време на работата, периодично треба да го подмачкувате лицето со хидроген пероксид или хлорхексидин.
  4. Веднаш штом ќе заврши крајот на чистењето, порите мора да бидат затворени. За да го направите ова, можете да користите маски или да го избришете дермисот со лосион што содржи алкохол. Најлесен, најбрз и најкорисен начин да ги затворите порите е да ја истриете кожата со коцка мраз. На крајот на постапката, се препорачува да се нанесе навлажнувачки крем на кожата. Глубокаја-читка-лица-в-домашник-условијах

Чистењето на лицето на овој начин покажува неверојатни резултати, но неговиот главен недостаток е тоа што трае релативно долго време. Но, за разлика од употребата на хемикалии, тоа никогаш нема да предизвика алергии.

Редовноста на длабоко чистење на лицето се определува индивидуално. На пример, сувата и чувствителна кожа бара таков радикален пристап во просек три до четири пати годишно. Додека проблематичната и мрсна кожа има потреба од длабоко чистење еднаш месечно или два. За да ја одложите постапката, треба редовно да се грижите за вашата кожа, правејќи пареа еднаш неделно и маски соодветни на вашиот тип на кожа, како и да користите помошни елементи во форма на лосиони и тоници.

Слични написи

Остави одговор